Marthescorner

D e helt sykt kor mye lykke d finnes i en vanlig grå hverdag

fredag 26 november 2010

Julekveld i skogenAfter a litle break I finally had some time to sit down and create. This is an old fashion kitchenbed made out of small sticks made of wood. After making it I painted it, sew some pillows and made a little dog, some traditional christmas food out of polymer clay, and some candles, Everything you see on the pictures on this blog is designed and handmade by me:)

Etter en liten pause har jeg nå endelig fått tid til å begynne på mitt lille miniatyr prosjekt. Tanken er at dette tilslutt skal bli ett helt julerom, men siden det tar veldig lang tid å skape alle disse små detaljene, merker jeg at dette prosjektet kommer til å ta sin lille tid..

Først ut er en miniatyr kjøkkensofa med sydde pyter i Tilda stoff, bakelser i cernitleire, ullhunden fra tidligere, filtmatte, ett hjemmesnekkra serveringsbrett med rutete stoff og en hjemmesnekkra advents lysestake..

Alt er laget av opptenningsved, altså pinner som er litt større en ispinner. Olala hvilken tid det tar å pussle sammen, sage, lime og tørke alt sammen:)

Her ser dere hvor langt jeg har kommet:


Etter at selve kjøkkensofaen var ferdig ble det sydd puter og laget små juledelikatesser i cernit leire ( første gang jeg prøver, og det kan anbefales på det sterkeste.) For å få en ekte look på bakelsene brukte jeg stayz on og sepia 3d lakk som en finish.
Eplene er små treperler som jeg har lakkert med hobbylakk for å få en skinnende og ¨eplete¨ look.Lille voffsen ligger å slapper av på den myke madrassen som er kledd i julete Tilda stoff.Nærbilde av teksten jeg malte på, advents lysestaken gjort av opptenningsved og cernitleire, og lussekattene:)Nærbilde av lysestaken. Som sagt er selve kassen lagd av opptenningsved. Lysene er laget av hvit cernitleire som jeg stakk hull i i midten slik at jeg fikk plass til en veik. jeg duttet litt brun stayz on for å få en litt brent look på lysene, og veiken er laget av tvinnet svart ståltråd


Benken med litt mindre dekor.Her er kjøkkensofaen før den fikk puter og annen dekorMan kan faktisk ta bort platen som på en vanlig kjøkkensofa, og oppbevare små saker under benkenHi,hi, det er ikke store greiene:)
Her er den avbildet med en over 100 år gammel kjøkkensofa som akkurat har kommet i hus her hos oss. Var faktisk derfra jeg hentet inspirationen til å lage en miniatyr.Det var alt for denne gang dere. håper på å få fullføre hele prosjektet før jul, men er jaggu ikke sikker på om tiden strekker til.
Nå har jeg endelig fått en bærbar mac, slik at jeg kan blogge når jeg vil, hvor jeg vil. Genialt for en pendler som meg:)

Ha en flott helg kjære dere:)

Store klemmer fra Marthe

21 kommentarer:

 1. hei.Har aldri sett noe så flott.Den er jo helt nydelig.Du har virkelig sansen for de små detaljene.Til og med adventstake!!!Flott, marthe.NB!Nydelig "voksenbenk" ...også.Mamma og pappa.

  SvaraRadera
 2. Ej hvor er den flot! Jeg er vildt imponeret over alle de flotte ting, du laver :)

  SvaraRadera
 3. Du är ju helt otrolig! Vilka fina saker!!

  Ha en underbar adventshelg!

  SvaraRadera
 4. Jeg er helt stum, det er så nydelig! Selv om det er smått og pirkete så er det sikkert kjempemoro å lage sånne miniatyrer. ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Herlighet kor flink du e! Nu e det bare fem daga til æ får se kreativiteten din med egne øya! Glæde mæ masse til å kom på besøk, stor klem fra mæ :-)

  SvaraRadera
 6. Jag vet inte vad jag skall säga. Vilket otroligt hantverk. Du är fantastisk. kram...tyrasmatte.

  SvaraRadera
 7. Heia Marthe! Kor UTROLIG flink og kreativ du e! Blir jo helt imponert:D Hilsen barndomsvenninna di Shanny :)

  SvaraRadera
 8. wow!! helt underbart läckert. Jag skulle kunna tänka mig bo i ditt miniland!

  SvaraRadera
 9. Du e ufattelig flink Marthe. FANTASTISK!!!!
  Stor klem fra Irene :)

  SvaraRadera
 10. Fantastiskt fint!!!! Man önskar att man kunde krypa upp i den mysiga soffan!! Det är så roligt med miniatyrer. Jag började där innan jag gick över till scrapping/kortmakeri. Har byggt ett stort dockskåp som ska adventpyntas idag!

  SvaraRadera
 11. Men Marthe, du är ju otrolig!!!! Vilket tålamod att pyssla med såna små saker och med såna detaljer! Kan tänka mig att det kommer ta ganska lång tid att göra ett helt rum, men det fixar du!
  kram

  SvaraRadera
 12. Tack för titten hos mig : )
  Du gör verkligen helt fantastiska saker!!!

  SvaraRadera
 13. Åh, den ær ju helt fantastisk! Du ær ju suuuperduktig!
  Snart får du besøk.. Kan tænka mig du glæder dig!=) Ni får det helt sækert kanon!=)
  Vi hørs! Puss å kram hela dan!
  //Maja-Lisa

  SvaraRadera
 14. Så linken inne på juleglede og må bare få si at denne her var helt fantastisk! Så mange utrolig detaljer, så gjennomført fint! Kjempebra jobb du har gjort.
  /minni

  SvaraRadera
 15. Wow, jeg er skikkelig imponert, helt nydelige detaljer!! Aldri så lite missunnelig på evnene dine ja;)

  SvaraRadera
 16. du är otroligt kreativ... jisses va fint

  SvaraRadera
 17. Fantastisk! Vilket jobb, och fina detaljer! Helt enkelt häpnadsväckande =)

  SvaraRadera
 18. Hei, jeg lurer på om du kunne lagt ut oppskrift på hvordan man bretter de flotte stjernene du har laget i et tidligere innlegg? =))

  SvaraRadera
 19. Helt Utrolig!!! Har du virkelig laget denne!!! "Haka hæng helt ned på knean"!!! :o) Så sinnsykt Detaljert.... WOW

  SvaraRadera